Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Nightcrawler

Nightcrawler Netflix

Een slimme maar super autistische man zoekt naar werk om geld te verdienen. En het liefst om rijk te worden. Koper stelen bleek geen punt, maar dat tikt nog niet echt aan. De nachtbraker komt een keer langs een ongeluk en stopt. Hij wordt ingehaald door een man rennend met een camera. Hij heeft zijn roeping pardoes gevonden.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Nightcrawler

Lou Bloom (gespeeld door Jake Gyllenhaal) ontdekt dat er markt zit in misdaadverslaggeving en zijn gladde babbel helpt hem waar mogelijk verder. Hij steelt een fiets en ruilt deze voor een camera. Hier blijkt zijn belezen uitstraling al uitkomst te bieden en op dit moment weet hij ook een arme jongen als stagiaire binnen te slepen.

Vanaf dat moment scheurt hij rond in zijn auto. Met de politieradio continu aan jaagt hij op fraaie beelden. Al snel blijkt Lou totaal onbeschaamd te zijn. Hij duikt bovenop lijken of loopt ambulancepersoneel in de weg. Wanneer hij op een rustige weg een dodelijk ongeval spot, verlegt hij één van de slachtoffers. Dat maakt het plaatje tenslotte een stuk fraaier.

Ondertussen is hij een relatie aan opbouwen met één van de nieuwszenders in Los Angeles. Veteraan Nina (gespeeld door Rene Russo) wordt geprikkeld door zijn werk en langzaam maar zeker krijgt Lou haar in zijn greep. Lou snapt namelijk exact wat de belangen zijn voor Nina en dat buit hij optimaal uit. Wanneer Lou op een drievoudige moord stuit is zijn aanstaande carrière echt niet meer te stuiten.

De grens van toeschouwer en deelnemer wordt voor hem van ondergeschikt belang en dat zorgt voor botsingen met zijn collega’s én de politie. Nightcrawler is door het zeer aparte karakter van Bloom meer dan de moeite waard en wordt fraai opgebouwd. Want wat een leuke nachtbaan lijkt te zijn, wordt vanzelf zijn leven. En de absolute kans om naam te maken. En of hij daarvoor nog grenzen kent…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?