Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: No Country for Old Man

No Country for Old Man Netflix
Stel je vindt midden in de woestijn een koffer met heel veel geld erin. Laat je het liggen of ga er toch stiekem mee naar huis terwijl je weet dat dit heel veel problemen op gaat leveren? In No Country for Old Man kiest Llewelyn Moss voor de tweede optie en dat zal hij weten ook. Voor fans van Fargo is No Country for Old Man is dit een heerlijke film, want de hand van de gebroeders Coen is direct zichtbaar.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

No Country for Old Man

Joel en Ethan Coen maakten in de jaren negentig naam met Fargo en vooral met The Big Lebowski. In 2007 kwamen ze terug met opnieuw een zwartgallen film waarbij je door de spanningsboog op het puntje van je stoel blijft zitten. Alles speelt zich een tikkeltje traag af, maar dat past juist perfect bij de setting en het verhaal. Liefst twee Golden Globes en vier Oscars namelijk voor beste film, beste mannelijke bijrol, beste regie en beste ‘niet oorspronkelijk scenario’.

No Country for Old Man werd vooral zo goed door het acteerwerk van de geboren Spanjaard Javier Bardem, hij kreeg dan ook de Oscar voor beste bijrol. Llewelyn Moss (Joss Brolin) stuit in Texas 1980 pardoes op een misgelopen drugdeal. Naast diverse lijken en een wagen vol drugs vindt hij ook een koffer met twee miljoen dollar. Hij besluit het geld mee te nemen, om een ware maniak achter zich aan te krijgen.

Huurmoordenaar Anton Chigurgh (Javier Bardem) weet hem al snel op te sporen en vanaf dat moment wordt het een kat en muis spel. En vanaf het begin weet je één ding zeker… Llewelyn is en blijft de muis, hoe hard hij ook zijn best doet. Ondertussen laat Chigurgh een waar spoor van moorden achter, waardoor sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) erbij betrokken raakt. In het kleine gehucht in Texas kent hij de familie Moss en probeert te redden wat er te redden valt. Hij kan alleen ook niets meer aan de situatie veranderen en Bell beseft dat hij oud wordt. En waar hij is, is eigenlijk geen plaats meer voor oude mannen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?