Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Not Another Teen Movie

Rond de eeuwwisseling waren ze niet uit de bioscopen te slaan. Het begon allemaal met American Pie, waarop een ware storm van tienerfilms de revue passeerden. Eén van de grappigste, omdat daar werkelijk niets in serieus werd genomen, was Not Another Teen Movie.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Not Another Teen Movie

Tienerfilms hebben eigenlijk altijd hetzelfde pakket bestaande uit nerds, sportsterren van het college, cheerleaders, feesten en sex. En dan zo gemixt dat er de gekste dingen gebeuren, waarbij alles aan het einde met kunst en vliegwerk weer op zijn pootjes terecht komt. Regisseur Joel Gallen heeft zijn cocktail heel anders gemixt om er een pure parodie van te maken, wat een ronduit hilarische film opleverde.

Not Another Teen Movie is een parodie op een tienerfilm, waarin een groep volgen tijdens hun High School jaren. Iedereen is een in karakter uitvergroot personage van de gebruikelijke tienerfilms. Zoals Janey Briggs die overal buiten de groep valt en de populaire sportjongen Jake Wyler. Jake neemt een weddenschap aan om Janey om te toveren tot de ster van de gala-avond. Maar of dat gaat lukken…

En mocht je een turflijstje willen bijhouden. In Not Another Teen Movie zijn parodies verwerkt van: She’s All That, Grease, The Breakfast Club, Never Been Kissed, Cruel Intentions, Pretty in Pink, Ferris Bueller’s Day Off, Sixteen Candles, American Pie, American Beauty, 10 Things I Hate About You, Can’t Hardly Wait, Rudy, Lucas, Bring It On, Better Off Dead, Varsity Blues, Road Trip, Fast Times at Ridgemont High, Mean Girls en Clueless…. Bingo!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?