Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Now You See Me

now-you-see-me-netflix

Goochelaars trekken eigenlijk altijd je aandacht. Want je bent toch veel te slim om je in de luren te laten leggen door een truc waarbij opeens een konijn is verdwenen, een vrouw door midden wordt gezaagd of de goochelaar precies weet welke kaart jij uit het dek had gepakt. We willen de illusie doorbreken, maar trappen er toch altijd weer in. In Now You See Me wordt er op het allerhoogste niveau gegoocheld, of zijn het toch tovenaars?

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Now You See Me

Vier ‘magiërs’ worden door een onbekende met hoodie (die we alleen op zijn rug zien) bij elkaar gebracht. Goochelaar Daniel, goochelaar en zakkenroller Jack, mentalist Merrit en illusioniste Henley krijgen een tarotkaart met een adres een tijdstip. In een oud flatgebouw komen ze uiteindelijk in een kamer samen waar een machine hun in een 3D demonstratie laat zien wat voor magische truc ze kunnen gaan uithalen. Ze besluiten te gaan samenwerken om uiteindelijk het oog te kunnen zien.

Het wordt een goochelshow als nooit te voren. Tijdens de eerste show van The Four Horseman in Las Vegas halen ze lukraak iemand uit het publiek om de bank waar hij zijn geld heeft staan te overvallen. Zo wordt er pardoes in Frankrijk een bank overvallen en het gestolen geld wordt over het publiek uitgestrooid. Maar was dit echt een truc? En hoe is die bank overvallen? FBI-agent Dylan Rhodes wordt met tegenzin op de zaak gezet en krijgt de Française Alma Dray van Interpol aan zijn zijde. Zelf schieten ze niet heel veel op, daarvoor hebben ze de hulp nodig van een gekende ontmaskeraar: Thaddeur Bradley (Morgan Freeman).

Tijdens de tweede show in New Orleans wordt het pas echt boeiend, want dan worden de echte bedoelingen van de shows van The Four Horseman pas echt duidelijk. Of worden we opnieuw in het ootje genomen? Want wie is toch die geheimzinnige opdrachtgever en wat zijn de ware bedoelingen van deze man of vrouw? En hoe slaagt het viertal er toch iedere keer weer in om de politie een stap voor te zijn? Al deze vraagtekens en de zeer verrassende wendingen maken Now You See Me een absolute must watch!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?