Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Pearl Harbor

De aanval van Japan op zondagochtend 7 december 1941 op Pearl Harbor zette de Tweede Wereldoorlog volledig op zijn kop. De Verenigde Staten was vanaf dat moment een speler in de oorlog, met de uiteindelijke ommekeer. Michael Bay regisseerde in 2001 een film over de aanval op Pearl Harbor, waarin werd ingezoomd op een driehoeksverhouding.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Pearl Harbor

De Verenigde Staten keek in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog vanaf de zijlijn toe. De regering wilde zich eigenlijk wel melden aan de kant van de geallieerden, maar had twee problemen. Het leger van de Verenigde Staten was op het moment van het uitbreken van de oorlog helemaal nog niet groot en krachtig. Daarnaast was het moeilijk om een oorlog buiten de eigen landsgrenzen te verantwoorden aan het publiek. Dat veranderde op de zondagochtend van 7 december 1941. De luchtaanval kostte 2.402 Amerikanen het leven en er vielen 1.282 gewonden.

In de film Pearl Harbor wordt ingezoomd op twee jonge vliegeniers, Rafe McCawley (Ben Affleck) en Danny Walker (Josh Hartnett). De twee kennen elkaar al sinds jongs af aan, maar komen in een bizarre driehoeksverhouding terecht. Rafe gaat vechten in Groot-Brittannië tegen de Duitsers, maar zijn vliegtuig wordt neergeschoten.

Hij zou zijn overleden en Danny moet dit zijn vriendin Evelyn Johnson vertellen. Het duurt niet lang voor Danny en Evelyn, werkzaam als verpleegster, worden overgeplaatst naar Pearl Harbor. Eenmaal op deze basis op Hawaï krijgen de twee een verhouding, maar vlak voor de aanval van Japan duikt Rafe op…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?