Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Prisoners

De angst van iedere ouder wordt werkelijkheid in Prisoners. Je kunt verdwijnt zomaar van het één op het andere moment. De politie heeft één voorzichtige aanwijzing, maar het is te minimaal om er echt iets mee te kunnen. Wat doe je dan als vader? Dan neem je zelf de regie in handen.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Prisoners

De eerste aanzet van Prisoners was al veelbelovend. De thriller debuteerde namelijk tijdens het Filmfestival van Telluride en kwam daarmee in een rijtje met Blue Velvet, Brokeback Mountain en Birdman. Prisoners scoorde net zo goed en mag op IMDb na bijna een half miljoen stemmen nog altijd rekenen op een 8,1.

Tijdens Thanksgiving gaat de familie Dover op bezoek bij de familie Burch. Daar hebben ze veel plezier en de zesjarige kinderen Anna en Joy spelen samen. Tot het moment dat de twee kinderen al een tijd niet meer zijn gezien en de paniek toeslaat. Niemand heeft nog een spoor van ze gezien en het enige dat in de straat is opgevallen is een oude camper.

Deze camper stond juist die dag in de straat geparkeerd, maar was nog nooit eerder gezien. Zodra de politie erbij is gehaald weet rechercheur Loki (gespeeld door Jake Gyllenhaal) al snel de camper te vinden. Bestuurder Alex Jones (Paul Dano) zegt van niets te weten en wordt dan ook – tot woede van de families – alweer snel losgelaten. Dat is het sein voor de inmiddels volledig wanhopige vader Keller (Hugh Jackman) van Anna om zelf jacht te maken op Jones.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?