Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Road to Perdition

Soms zijn er dingen die je maar beter niet kunt zien, want de gevolgen zijn dan wel eens niet te overzien. Een trotse zoon – Michael junior – volgt zijn vader op een dag naar zijn ‘werk’, omdat hij ontzettend nieuwsgierig is wat hij nou eigenlijk doet. Het heeft fatale gevolgen in Road to Perdition.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Road to Perdition

Tom Hanks speelt Michael Sullivan, actief voor de maffia. Toen hij als kleine jongen niets had werd hij opgevangen door John Rooney. Hij ziet hem dan ook als zijn vader en omgekeerd ziet Rooney Michael als zijn zoon.

Daar wringt de schoen eigenlijk al, want zijn echte zoon – Connor (gespeeld door Daniel Craig) irriteert dat ontzettend. Wanneer hij zijn kans schoon ziet slaat Connor dan ook toe. Michael’s oudste zoon wil wel eens weten wat zijn vader precies doet en gaat op een dag mee naar ‘zijn werk’. Michael jr. verstopt zich in de kofferbak en is getuige van een afrekening.

De grote vraag is of de jongen wel zijn mond kan houden en Connor neemt het zekere voor het onzekere. Hij wil de volledige familie Sullivan vermoorden, maar slaagt maar half. Michael senior en junior ontsnappen, waarop John Rooney een pijnlijke beslissing moet nemen. Hij neemt een huurmoordenaar in de arm om de klus waar zijn echte zoon in faalde af te maken… voor Connor zelf het slachtoffer wordt van zijn halve daden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?