Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Robin Hood Men in Tights

Stelen van de rijken en geven aan de armen, het verhaal van Robin Hood hoeven we je niet uit te leggen. Er zijn veel versies van verschenen, maar geen enkele zo grappig als Men in Tights. Een volledige parodie met de allure van Monty Python brengt je anderhalf uur aan het lachen, alleen is het toch echt een Amerikaanse productie.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Robin Hood Men in Tights

Mel Brooks nam de film voor zijn rekening, nadat hij eerder al naam maakte met onder meer Young Frankenstein. Parodie en satire, daar is de regisseur sterk in en dat blijkt wel in Robin Hood Men in Tights. De basis is het originele verhaal van de held van het volk, die de strijd aan gaat met de sheriff van Rottingham en King Richard weer terug in het zadel te helpen.

Hij krijgt hulp van de blinde Blikin en de Afrikaan Atsjoe, die hij redt van een groep struikrovers. Vanaf daar begint een reis door Engeland waar ze de meest vreemde personen tegenkomen, wat voor hilarische scenes zorgt. Met pijl en boog weet Robin zich altijd te redden en anders wel met zijn vlotte babbel. Lady Marian valt dan ook als een blok voor de held van het verhaal, maar er is nog wel één groot struikelblok. Want heeft Robin de juiste sleutel?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?