Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Robocop

Detroit wordt geterroriseerd door een groep criminelen onder leiding van Clarence J. Boddicker. Agenten leggen daarbij in rap tempo het loodje en er is dan ook grof geschut nodig. Dat wordt gevonden in Robocop, één van de meest succesvolle en bekroonde films van Paul Verhoeven.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Robocop

De ietwat arrogante agent Alex Murphy valt op een dag ook ten prooi aan Boddicker en zijn groep. Iedereen denkt dat hij dood is, maar dat blijkt niet helemaal het geval. De gemeente Detroit werkt achter de schermen hard aan nieuwe misdaadbestrijdingsmethodes. Eén daarvan is het ontwikkelen van een robot. Daarvoor hebben ze alleen wel een menselijk lichaam nodig.

Murphy wordt hiervoor gebruikt en maandenlang wordt er aan Robocop gewerkt: half mens en half robot. De eerste indrukken van Robocop zijn overweldigend. Hij handhaaft de orde en pakt criminelen op.

Er ontstaat alleen een probleem wanneer zijn geheugen – die zou volledig zijn gedelete zo dachten de bouwers – in korte flitsen terugkomt. Hij gaat achter zijn verleden aan en dan ontstaat er een boeiende strijd. Robocop wil namelijk revanche nemen op Boddicker.  De succesvolle film van Paul Verhoeven staat op Netflix, net zoals het tweede en derde deel. Ook hierin moet Robocop de steeds hevigere strijd aan zien te gaan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?