Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Scent of a Woman

Al Pacino is groot geworden en ook het meest bekend van maffia- en misdaadfilms met The Godfather als uitschieter. Toch vergaarde hij de meeste roem met een volledig ander soort rol in Scent of a Woman.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Scent of a Woman

Werd Al Pacino in 1973 al genomineerd voor een Oscar vanwege zijn rol in The Godfather, hij zou er twintig jaar op moeten wachten voor Pacino uiteindelijk een gouden beeldje mocht ophalen. In 1993 sleepte Scent of a Woman een karrenvracht aan prijzen in de wacht. De geprezen acteur won een Oscar als beste acteur en daar kwam ook nog een Golden Globe overheen. Hiervan had hij er in 1974 al wel één gewonnen voor Serpico.

Ook in Scent of a Woman speelt Pacino een stoere man, maar wel in de nadagen van zijn leven. Kolonel Frank Slade heeft een bewogen leven achter zich en hij is inmiddels blind. Slade slijt zijn dagen in een rustig dorp bij zijn nicht. Die wil met haar gezin tijdens Thanksgiving op reis en zoekt dan ook een metgezel die een aantal dagen op Slade wil letten.

Charlie Simms ziet op zijn school een oproep en reageert. Het lijkt hem een makkelijk bijbaantje, maar daar vergist hij zich in. Samen met Slade gaat hij op stap naar New York. Daar wil de gewezen militair zich nog eens flink laten gaan. Hij wil goede wijn drinken, de parfum van vrouwen ruiken en de tango dansen. Ondertussen sluimert er echter iets, want waarom heeft Slade een pistool meegenomen? Hij heeft namelijk een speciaal plan om het weekend mee af te sluiten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?