Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Scooby Doo

Scooby Doo Netflix

Als je vroeger toch even geloofde dat spoken bestonden, dan had je aan één aflevering van Scooby Doo genoeg. Na een waanzinnige achtervolging slaagden Scooby en Shaggy er altijd in om, met meer geluk dan wijsheid, het spook dat een dorp in zijn greep had gehouden uit te schakelen. Het masker kon af van het spook en bleek er toch weer een boze man in het pak te zitten. In de succesvolle films kwamen Mystery Inc. weer bij elkaar.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Scooby Doo

Ditmaal geen tekenfilm, maar werd de productie van Warner Bros een combinatie. In een echte mensenwereld waren de dieren (en geesten) animaties. En er was een behoorlijk goede cast verzameld, waarbij vooral Matthew Lillard geknipt bleek te zijn voor de rol van Shaggy.

Als slome slungel vergezelde hij Scooby, in het begin in een treurige camper. De leden van Monster Inc. waren vroeger jeugdvrienden, maar inmiddels zijn ze volledig uit elkaar gegroeid. Dat ze weer bij elkaar kwamen bleek een truc van schurk van dienst.

Daphne, Fred, Velma, Shaggy en Scooby worden allemaal uitgenodigd naar Spooky Island. Op dit vakantie-eiland komen ze er al snel achter dat er kwade dingen gebeuren. Er is een schurk aan de knoppen aan het draaien om alle bezoekers te hersenspoelen. En dat wordt deels gedaan door magische krachten en monsters. Maar monsters bestaan toch net zo min als spoken? Aan Mystery Inc. de schone taak om het allemaal op te lossen.

De verhaallijnen van Scooby Doo zijn altijd hetzelfde. Een monster, schurk of spook zet de boel op stelten en Monster Inc kan de achtervolging inzetten. Toch zijn de makers van de films erin geslaagd er een zeer vrolijke draai aan te geven, waardoor het ideale familiefilms zijn geworden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?