Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Scream

Scream Netflix

Horror is nogal een moeilijk genre, zeker als je naar de IMDb-cijfers kijkt. Een voldoende scoren is al een prestatie op zich, een flinke uitzondering daarop Scream. De vorig jaar overleden Wes Craver wist dat flink te doorbreken met Scream, want horror werd dankzij deze film weer hip.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Scream

Scream heeft eigenlijk in één klap voor drie stromingen gezorgd. Horror krijgt een flinke groei onder de noemer teen slasher, maar dat gold ook voor de teenmovies. Waar dan wel wat minder in werd gemoord uiteraard. Het succes van Scream zorgde ook voor satire, want films als Scary Movie werden een rechtstreekse persiflage. En ook dat komt niet uit de lucht vallen, want ook in Scream zelf zitten namelijk ook flink wat grappen verwerkt. Zeker voor een horrorfilm.

Ook zijn er veel verwijzingen naar andere horrorklassiekers. Scream nu terugkijken is een blik van erkenning met veel acteurs die nog aan het begin van hun carrière stonden, zoals Courteney Cox en Drew Berrymore. En dan had Berrymore eigenlijk maar een bescheiden bijrol, want ze was het eerste slachtoffer. Haar belscenes zijn echter wel iconisch geworden. Berrymore was eerst wel in beeld om de hoofdrol te vertolken, maar wilde zelf liever het eerste slachtoffer spelen.

Wereldberoemde masker

Scream draaide namelijk ook Sidney Prescott, gespeeld door Neve Campbell. Inmiddels kennen we haar misschien al beter als LeAnn in het vierde seizoen van House of Cards. De moeder van Sidney is een jaar geleden vermoord, maar nu begint het moorden opnieuw. Iemand gaat in Woodsboro te keer met een mes, een zwart pak en vooral een wereldberoemd masker.

Al snel wordt duidelijk dat het eigenlijk allemaal is gemund op Sidney. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen die onderweg tegen komt ook op soms gruwelijke wijze wordt vermoord. Je zult tenslotte maar eindigen in een kattenluikje, dat verwerkt zich in een garagedeur. Sidney weet een aantal keer op miraculeuze wijze te ontsnappen, maar daar komt uiteraard ooit een einde aan….

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?