Throwback Thursday film

TBT Filmtip: See No Evil, Hear No Evil

See No Evil Hear No Evil Netflix

Als acteur is het al een flinke opgave om iemand te spelen die doof is, maar wat als de andere hoofdrolspeler blind is? Het is vragen om problemen en daar komen Wally en Dave al heel snel in terecht, want ze zijn getuigen bij een moord.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

See No Evil, Hear No Evil

Gene Wilder, misschien nog wel het meest bekend van één van zijn eerste rollen als Willy Wonka in de chocoladefabriek, heeft een oneindig aantal rollen gespeeld. Na zijn overlijden in 2016 werd toch vooral gerefereerd aan See No Evil, Hear No Evil. Hij moest samen met Richard Pryor – overleden in 2005 – alle acteerkwaliteiten naar boven laten komen om een bijna onmogelijk verhaal toch mogelijk te maken.

Wilder speelt de dove Dave, die een kiosk runt. Op een dag staat Wally (Pryor) voor zijn neus om te solliciteren. Er is alleen één groot probleem… hij is blind. Nog voor ze elkaar goed en wel kennen zijn ze getuige van een moord. De politie ziet maar weinig in de twee, want wie gaat hun nou zien als geloofwaardige getuigen?

De moordenaars kijken daar heel anders tegenaan en willen het duo dan ook zo snel mogelijk om zeep helpen. Dave en Wally moeten samen dan ook zien op te lossen wat er eigenlijk is gebeurd, wat tot bijna slapstickachtige situaties zal leiden. See No Evil, Hear No Evil is ook nog eens de eerste grote rol voor Kevin Spacey, met nog een echte foute jaren-80 snor.