Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Seven Years in Tibet

Brad Pitt met een licht Duits accent. In Seven Years in Tibet wordt het waargebeurde verhaal van Heinrich Harrier verfilmd en Pitt speelt de Oostenrijkse bergbeklimmer, die zeven jaar van de radar zal verdwijnen. Precies tijdens de Tweede Wereldoorlog zit hij in Tibet.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Seven Years in Tibet

Harrier is een Oostenrijker met Nazisympathieën en besluit in 1939 met zes anderen de Himalaya te gaan beklimmen. Dat mislukt door het slechte weer en terug in de bewoonde wereld worden ze opgepakt door de Britten wegens de inval van Duitsland in Polen. Het lukt ze uiteindelijk om te ontsnappen.

Vanaf dat moment gaan ze hun eigen route en komt Harrier uiteindelijk in het neutrale Tibet terecht. Hij bereikt de heilige stad Lhasa, waar hij de nog jonge dalai lama Tenzin Gyatso leert kennen. Daar ontstaat in eerste instantie een fraai leven, tot de Chinezen zich melden. Want de politieke situatie tussen Tibet en China is zeer gespannen.

Seven Years in Tibet is de verfilming van de biografie van Harrier, maar is op sommige punten wel overladen met een Hollywood-sausje. Zo is zijn sympathie voor de Nazi’s in werkelijkheid een stuk groter, was hij zelden tot nooit bezig met zijn vrouw en zoon die hij nog nooit had gezien. Ook zijn karakter is wat vriendelijker gemaakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?