Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Sherlock Holmes

Sherlock Holmes Netflix

De overwegend korte verhalen van Sir Arthur Conan Doyle zorgen nog altijd voor de meest geliefde misdaadspeurneus die er is. Werd Sherlock Holmes lange tijd verfilmd op de wijze waarop Doyle hem had beschreven in zijn boeken, sinds de eeuwwisseling is dat wel anders. De Victoriaanse held is regelmatig in een nieuw jasje verschenen, zo ook in de versie van Guy Ritchie uit 2009.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Sherlock Holmes

Met Robert Downey jr. als Holmes en Jude Law als Watson wordt in deze variant de klok wel een eeuw teruggedraaid. In 1891 lijken Holmes en Watson de wereld weer van een kwade geest te hebben verholpen, want Lord Blackwood wordt opgepakt. Hij zal worden opgehangen en daarmee lijkt de zaak gesloten. Tot er opeens geheimzinnige dingen gebeuren. Lord Blackwood schijnt namelijk op te zijn gestaan uit de dood en begint opnieuw moorden te plegen.

Voor Sherlock Holmes begint dan ook een nieuwe speurtocht. Is er magie in spel of is iedereen om de tuin geleid? Ondertussen heeft hij af te rekenen met vooral twee vrouwen. Watson staat namelijk op het punt om hem te verlaten, want hij gaat samenwonen met Mary Morstan. Irene Adler is de enige vrouw die bij Holmes zelf het vuur doet ontbranden, maar Adler heeft zelf ook plannen. Ze werkt namelijk voor een mysterieuze man die meer wil weten van Lord Blackwood.

Wat de verfilming van Ritchie uit 2009 uniek maakt is dat Holmes en Watson meesters in de vechtkunsten zijn geworden. Met zijn analytisch vermogen weet Holmes zijn tegenstanders op de meest zwakke punten te verslaan. Zo loopt het regelmatig uit op flinke knokpartijen. In de gedachte van de Matrix-films worden veel van deze scenes vertraagd weergeven, om de ingenieuze tactieken van Holmes nog duidelijker in beeld te brengen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?