Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Silent Hill

Als wanhopige moeder wil je graag dat je dochter van haar nachtmerries af komt. Ze blijft roepen om ‘Silent Hill’ en uiteindelijk besluit je met haar naar het dorpje te rijden. Daar begint de nachtmerrie pas echt, want Silent Hill is een ultieme horrorfilm.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Silent Hill

De moeder is Rose, die haar dochter Sharon probeert te helpen. Silent Hill is een film afgeleid op het gelijknamige computerspel. Het verhaal is in zoverre wel losgelaten, dat de personages zijn veranderd. Harry Mason uit het spel is in de film Rose.

Het jonge meisje heeft continu nachtmerries en roept om Silent Hill. Doordat ze slaapwandelt gaat het bijna gruwelijk mis met Sharon en neemt Rose maatregelen. Al is het tegen de wens van haar man in, toch gaan de twee dames richting Silent Hill.

Een barre tocht volgt, maar eenmaal aangekomen gaat het pas echt mis. Ze worden opgemerkt door een agente, die het gejaagde tweetal verdacht vindt. Niet lang geleden heeft een man namelijk een kind in de mijnschachten van Silent Hill gegooid.

Sharon probeert de agente af te schudden en krijgt door een visioen een ongeluk met de auto. Zodra ze weer bij kennis is, is Rose verdwenen. Ze blijkt aan te zijn gekomen in Silent Hill, maar dit is een beangstigend en mysterieus spookstadje. Dertig jaar geleden is de stad volledig afgebrand en gebeuren er de vreemdste dingen. Samen met de agente probeert ze haar dochter weer terug te vinden, maar wat als ze ook nog eens een dubbelganger van Rose op een foto tegenkomt?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?