Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Spy Hard

Spy Hard Netflix Leslie Nielsen

Satire is al een vak apart, laat staan een goede parodie. De meester hiervan was ongetwijfeld Leslie Nielsen. En dan te bedenken dat de Canadees in zijn beginjaren toch echt in zeer serieuze films speelde. Vanaf de jaren tachtig was dat wel anders.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Spy Hard

De Naked Gun-serie is beroemd en in de latere Scary Movie-reeks zou hij ook weer opduiken in gastrollen. In Spy Hard is alle focus nog gericht op de zo keurig uitziende Nielsen. Spy Hard is vooral een parodie op James Bond. Wilde achtervolgingen, hypersonische snufjes waarmee de tegenstanders buitenspel moeten worden gezet en uiteraard veel mooie vrouwen. Aan één Bond-girl heeft Nielsen niet genoeg, er komt werkelijk een heel leger aan schoonheden voorbij waar hij gewillig mee te keer gaat.

Spy Hard is één lange parodie, vooral wanneer Nielsen een flashback uit zijn geheugen naar boven haalt komen de films voorbij. Zo passeren onder meer Speed, Pulp Fiction, True Lies en Rambo de revue. Net zoals er flink wat bekende gezichten langskomen. Mr. T van The A-Team bestuurt een helicopter, inderdaad Mr. T met zijn hoogtevrees. Ray Charles bestuurt een bus en Hulk Hogan wordt ingeschakeld voor een worstelpartij.

Zit er dan ook nog een verhaal in Spy Hard? Tussen al het zoeken door wel. Dick Steele (Nielsen) heeft vijftien jaar geleden generaal Rancon opgeblazen, maar hij blijkt nog te leven. Opnieuw wil Rancon de wereld vernietigen en de enige man die hem daarvan kan weerhouden is Steele. Hij wordt dan ook uit zijn pensioen gehaald om nog één keer al zijn kwaliteiten in te zetten om Rancon te verslaan. En bij een parodie kon zeker in de jaren negentig niet om een titelsong van Weird Al Yankovic heen. Hij herschreef heel veel succesvolle nummers en ging ook nu los.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?