Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Stripes

Het leven van John Winger is een zooitje. Het is zelfs zo erg dat hij geen andere optie meer ziet dan het leger in te gaan. En daar weet Winger, gespeeld door Bill Murray, de boel volledig op stelten te zetten. Stripes doet dan ook denken aan een andere typische jaren-80 klassieker: Police Academy.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Stripes

Werd in Police Academy door de politie gezocht naar versterkingen en kwamen ze daardoor onbedoeld met heel wat aparte vogels opgescheept te zitten. In Stripes zat werkelijk niemand te wachten op John Winger. Hij verliest alleen binnen een dag zijn baan, auto en vrouw. Daarop ziet hij geen andere uitweg dan samen met zijn vriend Russell Ziskey de stap naar het leger te zetten.

Daar wacht een zware opleiding en dat loopt bepaald niet voorspoedig. Winger blijkt al snel het buitenbeentje te zijn en zijn aandacht gaat naar andere zaken.  Bijvoorbeeld naar twee vrouwelijke soldaten Louise en Stella. Het kwartet loopt vervolgens als een rode draad door Stripes en door hun daden is er bijna een grote oorlog aanstaande.

Eenmaal in Italië besluiten Winger en Ziskey een speciale bolide mee te nemen om hun vriendinnen in West-Duitsland te bezoeken. Wanneer hun bevelhebber dat doorkrijgt is hij zo kwaad, dat hij de wagen terug wil. Hij komt alleen pardoes in het Oostblok terecht en wordt gevangen genomen. Dan moeten onze antihelden in actie komen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?