Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Taken

Taken Netflix

Wanneer je dochter wordt gegijzeld zit iedere ouder in spanning te wachten tot er een belletje komt van de ontvoerders, of de politie goed nieuws heeft. Bij Bryan Mills gaat dat heel anders. Liam Neeson, die de rol van Bryan speelt, neemt graag de regie in eigen hand. En zijn gescheiden vrouw (Famke Janssen) kijkt toe vanaf de zijlijn.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Taken

Bryan heeft een verleden bij de CIA, maar is nu in ruste. Zijn drukke werkzaamheden hebben er wel voor gezorgd dat hij gescheiden is van Lenore (gespeeld door Famke Janssen). Hij ziet zijn dochter Kim (Maggie Grace) niet vaak en als hij haar wel ziet wil hij haar vooral beschermen.

Zo is Bryan dan ook fel tegen een trip naar Parijs. Samen met een vriendin wil Kim in de Franse hoofdstad een tour van U2 bijwonen, maar weet ze haar ouders uiteindelijk te overtuigen van de trip door het te verkopen als een reisje langs heel veel musea.

Eenmaal aangekomen in Parijs gaat het al snel mis. De meisjes laten zich inpalmen door een lid van de Albanese maffia en ze vertellen hem waar ze verblijven. Het duurt dan ook niet lang voor ze worden gekidnapt door vrouwenhandelaars. Voor Kim wordt meegesleurd slaagt ze er nog wel in om haar vader te bellen. En dat is voor Bryan het startsein om in Parijs orde op zaken te gaan stellen. Hij heeft 96 uur en in die tijd volgt de actie zich dan ook in een zeer rap tempo op.