Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Awakening

Spoken, wie gelooft er nog in? Florence Cathcart in ieder geval niet. Sterker nog, de schrijfster jaagt op mensen die inspelen op angst en spoken ‘creëren’. Dat doet ze bijzonder goe,d tot ze in The Awakening naar een kostschool in Rookwood te gaan. Daar wordt ze zelf ook gegrepen door een geest.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Awakening

The Awakening speelt zich een aantal jaar na de Eerste Wereldoorlog af. Veel mensen zijn familieleden kwijtgeraakt tijdens de oorlog en zoeken in hun troost hulp bij het bovennatuurlijke. Ze proberen contact te leggen met hun geliefden en dat creëert een ‘markt’ voor charlatans. Florence Cathcart weet deze oplichters haarfijn bloot te leggen en wordt op een dag benaderd om naar Rookwood te komen. Op een kostschool gebeuren de vreemdste dingen.

De jongens op de school zijn niet zo zeer bang voor een geest die door de gangen zou zweven, ze zijn letterlijk doodsbang. Onlangs is er een jongen dood teruggevonden en dit zou alles te maken te hebben met de geest. Florence begint enthousiast aan de klus, want in eerste instantie vindt ze een aantal aanwijzingen die wijzen op een nieuw bedrieger. Maar wanneer ze iets langer in Rookwood verblijft, begint ook Florence te twijfelen. En zodra ze de geest op een foto krijgt, slaat de paniek echt toe.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?