Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Black Dahlia

The Black Dahlia Netflix

Waargebeurde moorden zijn perfect materiaal voor films. Want een schrijver kan vaak nog zulke rare dingen verzinnen, het overtreft nooit de werkelijkheid. Waargebeurde verhalen hebben ook nog eens een extra aantrekkingskracht, omdat mensen het nieuws rondom een zaak hebben gevolgd. Het summum is misschien wel een onopgeloste moordzaak, zoals in The Black Dahlia.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Black Dahlia

Eén van de bekendste moordzaken in de Verenigde Staten is die van Elizabeth Short. Op 15 januari 1947 werd de jonge vrouw vermoord gevonden in Leimart Park in Los Angeles. De zaak kreeg veel aandacht vanwege de gruwelijkheden. De mond van Elizabeth was van oor tot oor opengesneden en haar lichaam was in tweeën gesneden. Bloed werd er niet gevonden, want ze hadden haar ergens anders eerst laten ‘leeglopen’. In de kranten werd ze al snel The Black Dahlia genoemd.

Deze zaak is in meerdere films teruggekomen, waaronder The Black Dahlia. In deze film uit 2006, waarin de klok wordt teruggedraaid naar net na de Tweede Wereldoorlog, lopen twee zaken door elkaar heen. Dwight ‘Bucky’ Bleichert is een succesvol bokser, net zoals Lee Blanchard. Na een gevecht worden ze vrienden en ook partners bij de politie. Er ontstaat een bijzondere band samen met Katherine Lake, de vrouw van Lee. Langzaam komt Bucky er echter achter dat er meer aan de hand is met het stel, want de vreugde zit slechts aan de oppervlakte.

Dat wordt helemaal duidelijk als Bobby DeWitt vrij komt, een schurk die Lee heeft opgesloten maar Katherine ook een verleden mee heeft. Op het moment dat Bucky en Lee op de wacht staan wordt Elizabeth Short gevonden, zwaar vermink. Tegelijkertijd komen Bucky en Lee in een vuurgevecht terecht. Het is het startpunt waar Lee volledig doordraait en Bucky probeert om ook maar iets van de zaak te begrijpen. En het wordt nog ingewikkelder als hij stuit op Madeleine Cathcart-Linscott. De dochter van een rijke man, maar ook de dubbelganger van Elizabeth.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?