Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Dark Knight

The Dark Knight Netflix Batman

De films, strips en ook zeker de tekenfilms van Batman waren altijd al een heerlijk succes. Inmiddels leren we via de serie Gotham het verhaal van voor Bruce Wayne de vrede wist terug te brengen in de gelijknamige stad. In de afgelopen tien jaar heeft de vleermuisheld nieuwe dimensie gekregen met The Dark Knight als hoogtepunt.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Dark Knight

Batman werd al bedacht door Bob Kane en Bill Finger in 1939. De eerste afbeeldingen van de superheld in Gotham verschenen in Detective Comics en zou zijn afgeleid van Zorro. Op het witte doek was Batman voor het eerst te zien in de jaren veertig. Met name in de jaren negentig was Batman weer helemaal hot met liefst vier films. Michael Keaton, Val Kilmer en George Clooney speelden toen de rol van Batman.

Aan het begin van deze eeuw kregen de films een heel nieuw karakter en met name de intensiteit werd flink verhoogd. Christian Bale werd de nieuwe superheld met Christopher Nolan als regisseur. Het bleek een gouden combinatie, want met Batman Begins werden de bioscoopzalen flink bevolkt. Het vervolg was zelfs nog beter: The Dark Knight. Dit was ook technisch gezien zo, want The Dark Knight was de eerste Hollywood-film die gefilmd werd met speciale camera’s voor IMAX.

Heath Ledger Joker Netflix The Dark Knight

Hierin moet Batman het samen met Harvey Dent, officier van justitie, opnemen tegen de Joker. Misschien wel de favoriete tegenstrever van Batman zou een legendarische rol worden van Heath Ledger. Dat was al vanwege zijn acteerprestatie en ultieme mimiek van de goedlachse schurk. Ledger zou enkele maanden voor de première van de film overlijden aan een overdosis medicijnen. Postuum kreeg hij zowel een Oscar als een Golden Globe voor zijn vertolking van de Joker en werd er veel bekend over zijn rol.

Zo sloot hij zich een maand lang op in een hotelkamer ter voorbereiding. Die periode hield hij een dagboek bij waarin hij de gevoelens en gedachten van de Joker vastlegde. Ook improviseerde hij regelmatig tijdens de opnames. Vind je The Dark Knight een goede film (dit is de link om hem direct te zien op Netflix)? Check dan ook eens Heat. Regisseur Nolan heeft namelijk laten weten dat Heat als een soort van inspiratie is gebruikt. Ook deze film staat op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?