Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Expendables

Old Soldiers Never Die, dat gaat in extreme mate op voor The Expendables. Alle grote vechtersbazen van de afgelopen decennia zijn bij elkaar verzameld om als huursoldaten te infiltreren in Zuid-Amerika. Daar zou het niet bij blijven, want inmiddels is The Expendables een waar drieluik en zijn ook alle drie de films op Netflix te zien.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Expendables

Hoeveel legendarische strijders kun je bij elkaar verzamelen? Het lijkt er wel op dat dit de eigenlijke opdracht was voor de makers van The Expendables. Tel maar even mee! Met Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Jean-Claude Van Damme waren de misschien wel drie ultieme eindbazen al bij elkaar, maar dat werd nog eens aangevuld door Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Harrison Ford, Terry Crews, Wesley Snipes, Mel Gibson, Antonio Banderas, Chuck Norris en Bruce Willis. Tijd voor actie dus!

In deze groep huursoldaten is Stallone – die ook de regie in handen had – als Barney Ross de leider. Iedere soldaat heeft zijn eigen specialisme en als groep worden ze door CIA-agent Church (Willis) ingehuurd om een dictator in Zuid-Amerika uit te schakelen. Ze komen er alleen al snel achter dat de missie totaal niet is wat er vooraf geschetst werd. Ze komen in een levensgevaarlijk spel terecht waarin ze bedrogen en verraden worden. Hun missie wordt gedwarsboomd en vraagt om de uiterste krachten van alle leden. En daar zit het probleem, want de ooit zo hechte groep lijkt uit elkaar te scheuren. Ook in de tweede en derde film wordt de groep op missie gestuurd en worden de opdrachten steeds gevaarlijker.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?