Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Frozen Ground

Een kat-en-muisspel tussen een rechercheur en een seriemoordenaar in het ijskoude Alaska. Waar de rechercheur ervan overtuigd is dat hij de juiste man heeft, krijgt hij geen enkel hulp van zijn team. En het enige aanknopingspunt wordt ook niet al te serieus genomen.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Frozen Ground

In het ijzingwekkend koude Alaska is een seriemoordenaar actief. Eigenlijk is er geen enkel spoor te vinden, maar zijn er in twee jaar tijd al acht vrouwen dood aangetroffen. Vooral de staat waarin ze zijn teruggevonden is angstaanjagend. Het is aan rechercheur Jack Halcombe (Nicolas Cage) de taak om het op te lossen. Er is niets te vinden, tot Cindy Paulson zich meldt.

Dit meisje is uit de klauwen van de moordenaar ontsnapt, maar weinig mensen nemen haar serieus. Het is tenslotte ‘maar’ een hoertje met een warrig verhaal. Halcombe gelooft haar wel en komt op het spoor van Robert Hansen (gespeeld door John Cusack). Voor hem staat vanaf dat moment vast dat Hansen de man is die hij zoekt, maar hoe krijgt hij de rest ook mee én hoe bewijst hij zijn gelijk.

The Frozen Ground is gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de jaren tachtig. In Anchorage, Alaska pleegde Robert Hansen minimaal zeventien moorden. Rechercheur Glenn Flothe was één van de Alaska State Troopers en de zeventienjarige Cindy Paulson klopte bij de politie aan dat ze was ontsnapt uit het vliegtuig van Hansen. Hij ging dankzij Paulson op jacht naar Hansen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?