Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Great Escape

The Great Escape Netflix

Je kunt het nog zo ‘leuk’ maken in een gevangenkamp, uiteindelijk hebben de gevangen maar één doel: ontsnappen. Zo ook in Stalag Luft Nord, waar uiteindelijk zal worden ingezet voor de grote truc. Oftewel The Great Escape.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Great Escape

The Great Escape is gebaseerd op een waargebeurd verhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers wilden geen onrust in hun kampen en daarom besloten ze alle geallieerde ontsnappingsspecialisten bij elkaar te zetten in één kamp. Hiervoor werd speciaal het kamp Stalag Luft Nord gebouwd. Behalve dat dit kamp extra werd beveiligd, was het ook voorzien van de nieuwste beveiligingsmethodes.

In eerste instantie leek het een succes te worden, want al waren er direct pogingen om te ontsnappen het liep op niets uit. De groep gevangen liet het daar alleen niet bij zitten. Langzaam werd er gedacht aan een ultiem plan om toch het kamp te kunnen verlaten. Dat zou tijd in beslag gaan nemen, met nog altijd de onzekerheid of het wel een succes werd. De leden van de groep kreeg allemaal een eigen rol, met als doel om een tunnel te gaan graven tot buiten het kamp. En vanaf daar moest de vrije wereld bereikt worden. Maar of het uiteindelijk allemaal zo uit zou gaan komen…