Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Green Mile

The Green Mile Netflix

Heeft iemand The Green Mile uit kunnen kijken zonder minimaal tot tranen geroerd te zijn? De tissues waren rond de eeuwwisseling toen het aangrijpende verhaal in de bioscoop draaide niet aan te slepen. En dat een ieder weet dat er geen happy end is maakt het er niet beter op.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Green Mile

Schrijver Stephen King kon het ook in The Green Mile niet laten om een bovennatuurlijk aspect te verwerken, maar het is vooral een dieptragisch verhaal geworden met in de hoofdrol Tom Hanks en Michael Clark Duncan. De acteur overleed vijf jaar geleden al op slechts 54-jarige leeftijd aan hartproblemen. Al had Hanks met bewaker Paul Edgecome op papier dan wel de hoofdrol, de wijze waarop Clarke Duncan de rol van John Coffey wist te vertolken zal iedere kijker op het netvlies blijven.

Edgecome zit in het bejaardehuis en kijkt terug op zijn leven. Als gevangenisbewaker in de dodengang, met louter gevangenen die de doodstraf hebben gekregen, ontmoet hij een bijzondere man. John Coffey, een boom van een kerel. De Afro-Amerikaan is beschuldigd van verkrachting en moord op twee kleine meisjes.

Coffey heeft bovennatuurlijke krachten en er ontstaan hele bijzondere banden in The Green Mile. De dodengang wordt zo genoemd vanwege de groene vloer. De sfeer verandert echter als er een nieuwe bewaker komt, Percy Wetmore het neefje van de gouverneur. Ondertussen wordt Paul langzaam maar zeker duidelijk wat er nou werkelijk is gebeurd met Coffey.