Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Italian Job

De klus kon eigenlijk niet beter verlopen in The Italian Job. Het plan om het goud te stelen in Venetië liep perfect en het was alleen nog zaak om de buit het land uit te krijgen. Opeens liep het toch verschrikkelijk mis, omdat er een rat in de groep blijkt te zitten. En vanaf dat moment zint iedereen op wraak.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Italian Job

Charlie Croker is een ultieme dief. Hij coördineert een klus tot in de puntjes en dat levert in het Italiaanse Venetië een fantastische buit op. Liefst 35 miljoen dollar aan goudstaven worden buitgemaakt en ze rijden jodelend in een busje door Oostenrijk. Daar worden ze opeens klemgereden door twee wagens en blijkt er onder hen een mol te zijn.

Die steelt het goud en denkt vervolgens al zijn verraden kameraden te hebben vermoord. Daar verslikt hij zich alleen in. Niet iedereen komt om in de kogelregen en vanaf dat moment begint de jacht op de mol. Doordat er echter wel slachtoffers zijn gevallen komt er een emotionele onderlaag in de afrekening, want het gaat er niet alleen maar om het goud terug te krijgen. Het gaat om veel meer.

The Italian Job is een Amerikaanse verfilming van de gelijknamige Britse productie uit 1969. De film doet in veel opzichten denken Ocean’s Eleven, een film die twee jaar eerder verscheen. Met name de stunts en achtervolgingen van The Italian Job zijn de moeite waard, zo leverde de speedbootachtervolging door Venetië een Taurus World Stunt Award op.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?