Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Negotiator

The Negotiator Netflix

Samuel L. Jackson of Kevin Spacey is meestal al een garantie tot een succesvolle. Maar wat als je ze allebei weet te strikken? En het dan ook nog eens tegen elkaar op laat nemen in een zinderende thriller. Inderdaad, dan krijg je een kaskraker. En dat werd The Negotiator dan ook!

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Negotiator

Danny Roman, gespeeld door Samuel L. Jackson, is de beste onderhandelaar bij een gijzeling ooit gezien. Hoe bont de gijzelaars het ook maken, Roman lost het op. Hij wordt dan ook gezien als een held, maar wie op het voetstuk staat kan diep vallen. Zo ook Roman. Samen met een collega onderzoekt hij fraude in het departement. Hij spreekt af met zijn partner, maar die blijkt te zijn vermoord.

Van de één op de andere dag is Roman niet meer de held. Sterker nog, hij wordt verdacht. Om zijn naam te zuiveren wil hij een intern onderzoek en eist van zijn chef Terence Niebaum de waarheid. Vanaf dat moment lopen de zaken volledig uit de hand. Roman besluit Niebaum te gijzelen, want dat is in zijn visie nog de enige oplossing om de waarheid echt boven tafel te krijgen. Naast Niebaum gijzelt Roman nog drie aanwezigen in het flatgebouw, dat al snel omsingeld zal zijn.

Voor de politie is er echter één probleem, want de beste onderhandelaar is nu zelf de gijzelaar geworden. En dan wil Roman ook nog maar met één man praten: Chris Sabian (Kevin Spacey). Weten ze er samen uit te komen en weet Roman vooral Sabian te overtuigen van zijn gelijk? Want de andere agenten, zo valt Sabian ook al snel op, willen Roman wel erg graag uit de weg ruimen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?