Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Numbers Station

The Numbers Station Netflix
Een Black Ops-agent die opeens een geweten krijgt. Het kan vaak niet goed aflopen en daar heeft het ook alle schijn van voor Emerson Kent, gespeeld door John Cusack. In de lekkere wegkijkthriller The Numbers Station zit hij opeens op het Britse platteland om een zendstation te beveiligen en daarin gaat het flink mis.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Numbers Station

Geen losse eindjes achter laten, dat is de belangrijkste taak voor de Black Ops-agenten van de CIA. Per gecodeerde berichten krijgen ze opdrachten en die moeten ze uitvoeren. Ongeacht wat er van ze gevraagd wordt. Emerson Kent is al op jonge leeftijd gerekruteerd en weet niet beter. Toch begint het langzaam bij hem te knagen.

Wanneer hij een voormalig CIA-collega uit de weg moet ruimen, omdat de voormalig collega besloten had om te stoppen met zijn werk ging het mis. Een toevallige aanwezige ontsnapt en Emerson wordt naar zijn huis gestuurd om de losse eindjes op te ruimen. Behalve de man wordt hij genoodzaakt om een hele familie te vermoorden. Zijn geweten knakt hem en de carrière van Emerson is gelijk voorbij.

Hij wordt weggezet op het Britse platteland om een klein CIA-zendstation te bewaken. Katherine (Malin Akerman) zendt codes naar agenten, terwijl Emerson de gehele dag in een donker hok mag toekijken. Om de paar dagen worden ze afgewisseld door een ander stel. Wanneer ze na een vrij weekend terugkeren is het foute boel. Ze worden beschoten zodra ze binnen komen en vinden het andere stel vermoord terug. En of dat nog niet erg genoeg is blijkt al snel dat de daders verschillende gecodeerde opdrachten hebben verstuurd naar agenten in het veld. Kunnen deze nog onschadelijk worden gemaakt? En ondertussen krijgt Emerson een opdracht, want hij moet opnieuw de losse eindjes zien op te ruimen…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?