Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Pink Panther

Je zal maar worden ingehuurd als de grote man voor een film, om vervolgens als bijnummer te fungeren. David Niven zou de hoofdrol krijgen in The Pink Panther, maar door de magistrale vertolking van Peter Sellers werd hij de man van de film. Het zou de inleiding worden van een ware filmreeks.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Pink Panther

Al heb je nog nooit een film van The Pink Panther-reeks gezien, de muziek en de roze panter kent iedereen. Het iconische geluid gecomponeerd door Henry Mancini gaf de voorzet voor een klassieke reeks, waar wel veel misverstanden over bestaan. Inspecteur Clouseau wordt namelijk vaak gezien als The Pink Panther, maar dat is niet zo. Het verwijst naar een waardevolle diamant waar de originele film uit 1963 om draait. Als je de diamant van dichtbij bekijkt lijkt het namelijk of je er een roze panter in ziet.

Op deze diamant wordt dan ook jacht gemaakt door de grootste dief van die tijd: The Phantom. Inspecteur Clouseau is de grootste kenner van deze dief, maar vooral een ontzettend grote kluns. Daar waar hij iets kan laten vallen of over een drempeltje struikelen, dan zal hij dat niet laten. Wat de Fransman vooral niet ziet is dat er letterlijk onder zijn neus de meest vreemde dingen gebeuren, want The Phantom is veel dichterbij dan hij denkt. Sir Charles Lytton maakt er werk van om de diamant te bemachtigen en om hem zou de film oorspronkelijk draaien. Hoe groot zijn aandeel in de film dan ook mag zijn, het was Clouseau die geliefd werd door het publiek.

Het was het begin van een filmreeks, waarin Clouseau, gespeeld door Sellers, ook daadwerkelijk de hoofdrol kreeg. Er kwam een bijzondere Aziatische assistent en een hoofdinspecteur die gek werd van Clouseau. The Pink Panther-reeks ging lang door, maar niet met Sellers. Hij overleed in 1980 tijdens de opnames van Romance of the Pink Panther. Deze film zou nooit worden gepubliceerd. In de eerstvolgende film werden wel opnames van een eerdere film gebruikt als eerbetoon aan Sellers. De weduwe klaagde alleen de makers aan en kreeg nog gelijk ook van de rechter.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?