Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Proposal

Je verblijfsvergunning én je goede baan staan op de tocht. Wat doe je dan? Dan dwing je toch gewoon je assistent om met je te trouwen. Dit is het verhaal van The Proposal, waar het allemaal heel anders loopt wanneer de twee afreizen naar Alaska om de familie te ontmoeten.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Proposal

Margaret is een gevierde redactrice, die als een bulldozer over de redactie raast. Andrew is haar assistent, die maar weinig goed kan doen. Het leven van Andrew (gespeeld door Ryan Reynolds) is eigenlijk al jaren een kleine hel en dat krijgt een hele bizarre wending als Margaret (Sandra Bullock) in de problemen komt.

Ze is eigenlijk Canadees en dreigt te worden uitgezet. Wanhopig probeert ze haar bazen te overtuigen om haar niet te ontslaan, en juist op dat moment stapt Andrew binnen. Een typisch gevalletje verkeerde moment op de verkeerde plaats. Margaret gooit direct op tafel dat ze op het punt staat om te gaan trouwen met Andrew en zo ontstaat een bizarre verloving.

Om de autoriteiten te overtuigen dat het allemaal in de haak is moet het ‘koppel’ we afreizen naar Alaska om de familie van Andrew te ontmoeten. En vanaf daar loopt het met name voor Margaret volledig uit de hand. Waar romantische komedies vaak maar moeizaam worden beoordeeld door de criticasters, was dat bij The Proposal wel anders. De film kreeg liefst elf nominaties voor prijzen en won de People’s Choice Award. Bullock kreeg ook nog eens de Golden Globe voor beste actrice in een komedie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?