Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Scapegoat

Je komt je perfecte dubbelganger tegen en samen zet je het stevig op een drinken. De volgende ochtend word je wakker en heeft je dubbelganger je opeens achtergelaten in zijn leven. In The Scapegoat overkomt het John Standing en ontspint zich een bijzonder drama.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Scapegoat

The Scapegoat speelt zich af in het statige Groot-Brittannië van 1952. De aristocraat Johnny Spence komt zijn dubbelganger John Standing tegen, een onderwijzer. De twee zetten het op een drinken en de volgende morgen wordt Standing met een kater wakker in het huis van Spence. Die is alleen verdwenen en Standing snapt dat hij erin is geluisd.

In eerste instantie probeert hij te ontsnappen, maar begint zich langzaam toch wel aangetrokken te voelen tot het leven in het landhuis. Er zijn problemen zoals de drugsverslaafde moeder, zijn vrouw Frances en zuster Blanche. Tegelijkertijd zijn er twee minnaressen waarvan één getrouwd is met de broer van Spence.

Die Spence is dan wel van het toneel verdwenen, achter de schermen is hij nog wel stiekem in de buurt. En waar Standing zijn zomaar verworven leventje niet meer wil afgeven, begint het bij Spence ook te kriebelen. Vanaf daar ontspint zich een zeer boeiend drama.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?