Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Thomas Crown Affair

Als je stinkend rijk bent en alles dat je wilt hebben met één belletje voor elkaar kunt krijgen… dan wordt het leven misschien wel wat saai hè? Miljonair Thomas Crown is zich flink aan het vervelen en besluit om het criminele pad op te gaan. Puur voor de spanning. En spanning krijgt hij meer dan genoeg in The Thomas Crown Affair

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Thomas Crown Affair

Pierce Brosnan kennen we toch vooral als James Bond. De geheim agent die moet strijden tegen de grote en gemeenste criminelen. In The Thomas Crown Affair is het omgekeerd. Brosnan speelt Crown, die zelf het verkeerde pad aan het bewandelen is. Hij is zich zo aan het vervelen geweest, dat hij besloot om een perfecte kunstroof uit te zetten. Een groep Oost-Europeanen plegen de roof, maar deze lijkt te zijn mislukt. Toch is het wereldberoemde schilderij verdwenen. De Monet verdween uit het museum in New York en de politie had geen idee wat er gebeurd was.

Catherine Banning (Rene Russo) wordt door een Zwitserse verzekeringsmaatschappij op onderzoek uitgestuurd en zij komt er wel achter hoe het in elkaar zit. Maar hoe kan Banning ooit aantonen dat Crown overal voor verantwoordelijk is? De twee komen al snel in een intens en spannend kat-en-muisspel terecht, want Crown gaat maar wat graag deze uitdaging aan. Het armpje drukken vliegt alle kanten uit, maar wie komt er uiteindelijk als winnaar naar boven drijven?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?