Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Transporter

Je kunt de beste in je vak zijn, zodra je één fout maakt kan het ook gelijk einde oefening betekenen. Vraag dat maar aan Frank Martin. Hij is The Transporter, maar wanneer Frank één keer zich niet aan de afspraken houdt volgt gelijk een klopjacht op zijn leven.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Transporter

Frank Martin, gespeeld door Jason Statham, speelt een ex-militair die van zijn rust lijkt te genieten in het zuiden van Frankrijk. Hij rijdt wat heen en weer en ziet zo wat van het land. Tenminste, zo oogt het voor een buitenstaander. Ondertussen is Frank vooral ‘dingen’ aan het verplaatsen van A naar B waar diezelfde buitenstaanders beter maar niets vanaf kunnen weten.

Bij alle pakketjes die Frank rondbrengt geldt hetzelfde motto: geen vragen stellen. Met de in het leger aangeleerde discipline en strikte regels weet hij zich altijd uit de problemen te houden, tot hij één keer van zijn pad afwijkt.

Hij ontdekt dat het pakketje een jonge vrouw is die vastgebonden in de achterbak is verstopt. Hij besluit haar niet zomaar uit te leveren aan een bende waar hij geacht wordt haar af te leveren en dat is een dure beslissing. Vanaf dat moment wordt er op zijn leven gejaagd en zit er voor Frank en zijn nieuwe handlangster niets anders op dan heel hard terug te knokken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?