Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Under Siege

Voor een stukje knokken kun je Steven Seagal altijd bellen. Eén van zijn eerste en ook meest succesvolle films is Under Siege. Seagal speelt ‘gewoon een kok’, maar weet ondertussen een grote groep terroristen op een gevechtsschip stevige weerstand te bieden.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Under Siege

De actiefilm Under Siege is deels ook een eerbetoon aan Missouri. Dit Amerikaanse slagschip werd in de Tweede Wereldoorlog gebouwd en ging een kleine veertig jaar later uit de vaart. Under Siege speelt zich op dit schip af, waar een modern ‘Paard van Troje’ wordt binnengehaald. Per helicopter kwam ‘Miss July’ invliegen met nog een entertainers. Het moest een groot feest worden, maar eigenlijk bleken het terroristen onder leiding van Strannix (gespeeld door Tommy Lee Jones).

Het schip wordt in beslag genomen en het Amerikaanse leger heeft een groot probleem… tot de kok zich ermee begint te bemoeien. Casey Ryback (Seagal) is een op het oog bonkige maar onschuldige scheepskok. Zodra hij zijn vechtkunsten laat zien blijkt wel anders Ryback blijkt een voormalige Navy Seal te zijn en probeert de kaping in zijn eentje te voorkomen. Drie jaar later verscheen ook Under Siege 2: Dark Territory. Opnieuw raakt Ryback betrokken bij een kaping, ditmaal op een trein. Hij zal dus opnieuw aan de bak moeten, maar ditmaal is er wel een extra obstakel. Ryback moet er ook voor zorgen dat zijn nichtje Sarah er veilig uit weet te komen. Zowel de eerste als tweede film is op Netflix te zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?