Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Videodrome

Zeiden je ouders vroeger dat je vierkante ogen kreeg, omdat je zoveel televisie keek. Videodrome gaat nog veel verder. Laat jij je uitleveren aan dit programma, dan neemt het je hele lichaam over.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Videodrome

Opvallend is dat Videodrome helemaal niet zo enthousiast werd ontvangen toen de film in de jaren tachtig verscheen. Het was te absurd en liefhebbers van horror konden er weinig mee. Dat veranderde gaandeweg de jaren en inmiddels wordt Videodrome gezien als één van de grootste cultfilms van de twintigste eeuw.

Videodrome draait om Max Renn. Hij runt zijn eigen televisiestation CIVIC-TV en is daarom altijd op zoek naar nieuw producties om uit te zenden. Hij wordt gegrepen zodra hij beelden ziet van een gewelddadig en sadistisch programma. Dit blijkt Videodrome te zijn. Moorden en martelingen worden getoond die een onuitwisbare indruk achterlaten bij Max.

Hoe vaker hij ernaar kijkt hoe meer hij zal veranderen. Videodrome gaat namelijk veel verder dan televisie kijken, je gaat het echt beleven. Het wordt zo levensecht dat je hallucinaties krijgt en je hele lichaam wordt overgenomen. Zodra een vriendin van Max, Nicki Brand, zich meldt bij Videodrome gaat het echt mis bij Max. Hij ziet haar terug in één van de snuffmovies en dan begint zijn transformatie echte vormen aan te nemen. Vanaf dat moment is er geen weg meer terug, ook niet als hij contact legt met de maker van Videodrome, professor Brian O’Blivion. Die houdt namelijk erg veel geheim van het ware verhaal rondom Videodrome.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?