Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Walk Among the Tombstones

walk-among-the-tombstones-netflix

Voor een beetje actie is Liam Neeson altijd wel te porren, zo ook in het spannende Walk Among the Tombstones. De voormalig politieagent Matthew Scudder (Neeson) is gestopt met werken nadat hij in zijn ogen een onvergetelijke fout had gemaakt. Scudder lost nu nog zaken op als privé-detective, maar wel als de omstandigheden goed zijn. In Walk Among the Tombstones is dat allerminst het geval, uiteindelijk is er voor hem toch geen ontkomen meer aan.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Walk Among The Tombstones

Scudder wordt op een dag benaderd door een kennis die hij heeft leren kennen tijdens zijn verslavingsperiode. Hij is namelijk alcoholist geweest. De vrouw van zijn broer is eerst gekidnapt en ondanks dat het losgeld is betaald vervolgens vermoord teruggevonden in een kofferbak.

Scudder moet uitvinden wie de vrouw van Kenny Kristo heeft vermoord, maar hij merkt al snel dat Kristo een drugsdealer is. In eerste instantie weigert hij zijn diensten, om vervolgens toch in te stappen.

Hij doet onderzoek naar de plaats waar ze is gevonden en waar ze voor het laatst is gezien. Al snel ontdekt hij dat er een busje met telkens andere belettering in de buurt is gezien. Volgens Scudder moet er een connectie zijn met de DEA en dat wordt voor hem nog eens bevestigd als hij in de bibliotheek een eerdere zaak tegen komt met exact dezelfde situatie.

Scudder zegt tegen Kristo om zijn ‘kennissen uit het milieu’ te waarschuwen, want het lijkt erop dat er een afrekening richting drugsdealers aan de gang is. In de bibliotheek komt hij in aanraking met de straatjongen TJ. Hij is wees, maar blijkt superslim. Ondanks dat Matthew dit niet wil, gaat TJ zich ermee bemoeien. En dat wordt vanzelf een probleem zodra de onvermijdelijke vuurwapens uit de holsters worden gehaald.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?