Throwback Thursday film

TBT Filmtip: The Curse of the Were-Rabbit

Chicken Run werd al een groot succes voor maker Nick Park, de Wallace & Gromit kleifiguren gingen daar nog eens vol overheen. In The Curse of the Were-Rabbit braken ze definitief door in de bioscopen.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

The Curse of the Were-Rabbit

Wallace en Gromit zijn een zeer eigenaardig stel. Wallace is een uitvinder die de meest gekke gadgets heeft bedacht. Zijn hond Gromit bemoeit zich overal mee en maakt zich ook vaak nuttig, praten doet hij niet. Om aan de kost te komen jagen ze op konijnen. Wanneer deze beestjes moestuinen verbouwen, dan wordt hun bedrijfje Anti-Pesto ingeschakeld. Jagen is overigens een dubbel begrip, want zodra ze gevangen zijn nemen ze de konijnen mee naar huis om daar netjes te verzorgen.

Dit gaat zijn gangetje tot Lady Campanula Tottington zich meldt. Ook zij heeft last van een konijnenplaag en de grote stofzuiger die Wallace heeft uitgevonden moet in actie komen. Daarna gaat het mis. Wallace wil namelijk de konijnen hersenspoelen, zodat ze geen honger meer hebben in groenten uit de tuintjes. De nieuwe machine test hij uit op één konijn, waarna de machine explodeert. Het duurt vervolgens niet lang voor blijkt dat de machine wel zijn werk heeft gedaan, want het gehersenspoelde konijn gaat de boel flink op stelten zetten. Het levert een parodie op van heel veel horrorfilms, met geestige woordspelingen en ook volop verwijzingen naar de Thunderbirds.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?