Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Who Framed Roger Rabbit

Who Framed Roger Rabbit Netflix

Looney Tunes zijn er toch om ons mensen aan het lachen te maken? Maar wat als er nou een slechte toon tussen zit, die hele andere plannen heeft? En dan wordt ook nog onze geliefde Roger Rabbit gebruikt om de plannen door te drukken. Het zorgt voor een grappige detectivefilm met toch best een zwart randje: Who Framed Roger Rabbit.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Who Framed Roger Rabbit

De jaren tachtig film was extra bijzonder omdat de echte mensenwereld werd vermengd met de tekenfilmwereld. Animatie en echte mensen liepen dwars door elkaar. Al speelde het verhaal zich af in Los Angeles, de animaties werden gecombineerd met de live-actie scènes in Londen. Achteraf werden optische effecten toegevoegd om de tekenfilmpersonages ook daadwerkelijke schaduwen te geven en een 3D uiterlijk. Who Framed Roger Rabbit was zo’n groot succes dat de langzaam ondergesneeuwde animatiefilms ook weer populair werden. Doordat veel Looney Tunes in kleine of grotere rol in de film voorkwamen, werden veel oude titels ook weer nieuw leven in geblazen of opnieuw ontdekt door het publiek.

Who Framed Roger Rabbit draait om Eddie Valiant (Bob Hoskins). Hij had een succesvol bedrijf samen met zijn broer, maar zijn broer Teddy is vermoord door een stripfiguur. Eddie is vanaf dat moment aan de drank en probeert met wat detectiveklusjes nog aan wat geld te komen. Van ‘Toons’ moet hij niets meer hebben, alleen duikt hij zich toch in de wereld nadat studiobaas R.K. Maroon hem inhuurt om te achterhalen wat er met Roger Rabbit aan de hand is.

Het werk van Roger gaat achteruit en volgens Maroon is zijn beeldschone vrouw Jessica de schuldige. Valiant gaat op onderzoek uit en betrapt Jessica. met Marvin Acme. Maroon en Valiant confronteren Roger met het beeldmateriaal en hij draait volledig door. De volgende ochtend wordt Acme vermoord teruggevonden en kan er maar één conclusie worden getrokken. Roger Rabbit heeft wraak genomen en Judge Doom (Christopher Lloyd) wil hem straffen door hem te laten smelten in de ‘dip’. Al snel komt Valiant erachter dat Roger Rabbit het niet heeft gedaan en begint de bizarre speurtocht naar de daadwerkelijke dader. Want wie en waarom is Roger erin geluisd?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?