Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Zombieland

Een massale uitbraak van zombies en nog geen twee maanden later is bijna de hele aarde verworden tot een hel. Zaak voor Columbus en Tallahassee om zich te redden in een doldwaze wereld vol met moordlustige bloeddoorlopen zombies. Horror meets komedie op een bijna perfecte manier in Zombieland.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Zombieland

Columbus is één van de laatst overbleven mensen in een wereld voor zombies. Dat komt vooral doordat hij zich aan de regels houdt. Columbus, gespeeld door Jesse Eissenberg, legt ons deze zelf gelijk uit. Cardio staat op één, want als eerste sneuvelden de dikke mensen. Denk vooral niet dat je na één schot al klaar bent, zorg altijd voor een tweede schot in het hoofd van een zombie. Kijk uit voor wc-ruimtes, want zombies pakken je graag op een onbewaakt ogenblik én als vierde zorg dat je altijd je veiligheidsgordel om hebt.

Daarmee gaat Columbus op pad en komt hij al snel Tallahassee (Woody Harrelson) tegen. Doet Columbus altijd op bijna autistische wijze volgens het boekje, Tallahassee is de ruige losbol die de zombies het liefst aan de kant mept. Uiteindelijk verslikken de zich toch. Alleen niet in zombies, maar in twee meisjes. Wichita en Little Rock hebben ook hun manier gevonden om te overleven en weten het tweetal te verrassen. Uiteindelijk strijden ze samen tegen de zombies in net zo grappige als bloederige wijze. Want het bloed blijft je anderhalf uur om de ogen vliegen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?