Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Zwartboek

Zwartboek Netflix

Soldaat van Oranje werd altijd gezien als de beste Nederlandse film allertijden. Daar kwam begin deze eeuw verandering in. Opnieuw dook Paul Verhoeven in de Tweede Wereldoorlog, om een nieuwe kaskraker te maken. Zwartboek verscheen in 2006 en twee jaar later was het al raak. Tijdens het Filmfestival werd Zwartboek verkozen tot de Beste Nederlandse Film Aller Tijden.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Zwartboek

Zwartboek werd in de verkiezing van beste Nederlandse films verkozen boven Simon, Soldaat van Oranje, Alles is Liefde en Turks Fruit. Het was verrassend dat het oorlogsverhaal werd verkozen en mogelijk dat de online verkiezing iets te kort op de verschijningsdatum van de film zat. Desalniettemin heeft Black Book ook internationaal hoge ogen gegooid. Met een 7,8 op IMDb en een overdaad aan prijzen had Verhoeven weer een voltreffer.

Een voltreffer is ook precies waar Zwartboek eigenlijk om draait. Rachel Stein is een Joodse zangeres en haar onderduikadres wordt ietwat toevallig gebombardeerd. Ze weet zelf te ontkomen, omdat ze op dat moment op een bootje zat. Ze probeert te vluchten en wederom gaat het mis. De boot stuit op een SS-patrouille en onder meer haar ouders en broer worden vermoord. Rachel ontsnapt en zint op wraak.

Ze komt per toeval in contact met een Duitse SD-officier en dat is het moment dat het verzet haar vraagt om tot het uiterste te gaan. Want opeens heeft Rachel, omgedoopt tot Ellis de Vries met geblondeerd haar, heel wat mogelijkheden. De officier Müntze biedt haar een baan aan en zo komt ze aan heel wat belangrijke informatie. Een groep verzetslieden moeten met haar hulp worden bevrijd, maar weer gaat het mis. Zowel de Duitsers als het verzet wijst Ellis aan als schuldige, maar wie is nou de echte verrader?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?