Laatste nieuws over Netflix

The 100 gaat stoppen na seizoen 7

Het zevende seizoen van The 100 zal het laatste seizoen worden van de zeer populaire titel. Het zesde seizoen is bijna afgerond en er is al enige tijd geleden door The CW een zevende seizoen aangekondigd. Nu laat showrunner Jason Rothenberg weten dat het daarna klaar is.

Ons verhaal kunnen vertellen

“Ik heb wat bitterzoet nieuws met jullie te delen”, zo opent Rothenberg. “Seizoen 7 zal het laatste seizoen zijn. We zijn ontzettend dankbaar voor alle partijen die ons hebben gesteund en het mogelijk hebben gemaakt dat we ons verhaal hebben kunnen vertellen. Dit kon altijd op de manier zoals wij dat wilden. Het was een fantastische rit.” Daarmee is nu duidelijk dat het na in totaal honderd afleveringen klaar is voor de reeks. Eerder werd tenslotte al duidelijk dat het zevende seizoen uit zestien afleveringen zou bestaan.

The 100

The 100 ging in 2014 van start en is in de Verenigde Staten te bekijken bij The CW. De serie draaide in eerste instantie om een wereld die door een nucleaire oorlog onbewoonbaar was verklaard. Lange tijd werd gedacht dat de enige overlevenden aan boord zaten van ruimtestations. Honderd jongeren daarvan worden naar de aarde gestuurd om erachter te komen of het weer bewoonbaar is. Vanaf dat moment begint een groots avontuur en een ware ontdekkingsreis.

Spin-offs

Na zeven seizoenen is het verhaal van onder meer Clarke en Bellamy klaar. Toch is het niet ondenkbaar dat we in de toekomst door middel van een spin-off nog het één en ander kunnen verwachten van The 100. Zo zou bijvoorbeeld gekozen kunnen worden voor een spin-off waarin de volwassenen op de Ark centraal staan of een spin-off over de Grounders. Showrunner Rothenberg liet al eens weten na te denken over een spin-off, al is nog niet bekend in welke vorm dat gaat zijn.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer The 100 seizoen 7 op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?