Laatste nieuws over Netflix

The 100 Prequel: Alles wat je moet weten

The 100 seizoen 7

Het slotseizoen van The 100 is inmiddels in volle gang. De eerstvolgende aflevering die aan Netflix wordt toegevoegd, is ‘Anaconda’. Het gaat om de pilot-aflevering waarmee de prequel-serie wordt aangekondigd. Showrunner Jason Rothenberg is veel van plan met de nieuwe serie, maar beseft als geen ander dat hij hulp nodig heeft. Het is nu namelijk afwachten of er daadwerkelijk een heel seizoen wordt besteld van de prequel-serie.

Anaconda

Met Anaconda kunnen fans van The 100 alvast kennismaken met de potentiële prequel serie. Geruchten gaan inmiddels dat de prequel al een titel heeft, The 100: Second Dawn. De pilot-aflevering wordt op dinsdag toegevoegd aan het aanbod van Netflix en we weten nu al wat we van de episode mogen verwachten. Zo neemt de aflevering ons mee naar de tijd voor de eerste nucleaire apocalypse in 2052. De episode vertelt meer over het originele verhaal van de serie en zit gevuld met Easter Eggs voor fans die al seizoenen lang naar de originele reeks kijken. Anaconda biedt ons ook alvast de gelegenheid om kennis te maken met twee nieuwe gezichten: Callie Cadogan (Iola Evans) en haar broer Reese (Adian Bradley).

Prequel The 100

Showrunner Jason Rothenberg heeft in een uitgebreid interview met EW alvast het één en ander verteld over de potentiële nieuwe prequelserie. “We hebben veel plannen om de serie anders te maken dan het origineel. Het gaat overduidelijk gevuld worden met een hoop Easter Eggs en het gaat vragen van fans over de originele reeks beantwoorden. We gaan naar de oorsprong van de Commanders en de Flamekeeper”, vertelde Rothenberg onder meer. In dat verhaal speelt nieuwkomer Callie een belangrijke rol.

Veel verhalen

Rothenberg heeft al hele verhalen in zijn hoofd, zo gaf hij toe. “We weten dat we het gaan hebben over de oorsprong van de Grounders. In de veronderstelling dat we verder mogen gaan, zouden we graag het verhaal van de afsplitsing in verschillende clans willen vertellen. We zouden het groeiende belang van de Vlam in beeld willen brengen. We zouden bijvoorbeeld de manier waarop de Vlam honderd jaar later werkt in de originele serie kunnen belichten.” Zo zou de Vlam in de originele reeks minder goed gewerkt hebben, omdat de Vlam al lang in omloop was en al heel wat geesten bevatte.

“En ik heb een geheim plan om ons weer de ruimte in te krijgen, zodat we weten wat daar gebeurde tijdens het verhaal op de grond. We weten dat Becca op Unity Day naar beneden kwam toen de Ark samen werd gebracht, dus ik denk dat we boven de Ark hebben met de eerste generatie. Ik denk dat dat een manier is waarin we Easter Eggs achter kunnen laten voor de fans van de originele show. Omdat Clarke’s over-over-overgrootmoeder daar zit en Bellamy’s en Octavia’s overgrootvader. We ontmoeten personages met dezelfde achternamen die de voorouders zijn van de helden in de originele show.”

Prequel onzeker

Het is voor nu echter wel nog maar de vraag of de prequel er echt gaat komen. Rothenberg roept fans massaal op om van zich te laten horen. Dat is ook de reden waarom hij alvast het één en ander prijsgeeft wat betreft zijn ideeën. “Ik krijg berichten van mensen die zeggen dat ik te veel verklap op dit moment, maar ik maak me daar geen zorgen om. Op dit moment is er namelijk geen show. We moeten mensen enthousiast krijgen om deze serie besteld te krijgen.” In de komende maanden moet dan ook blijken of de prequel besteld gaat worden. Dat hoeft overigens niet per se door The CW te gebeuren. Het zou ook kunnen dat bijvoorbeeld Netflix of HBO Max er met de rechten vandoor gaat.