Laatste nieuws over Netflix

The Alienist eindelijk terug voor tweede verhaal: Angel of Darkness

The Alienist Netflix

Na tweeënhalf jaar is eindelijk het tweede seizoen van The Alienist aangekondigd. Onder de subtitel Angel of Darkness zal het wonderlijke drietal opnieuw op zoek gaan naar antwoorden.

Tweeënhalf jaar gewacht

The Alienist is in handen van TNT, waardoor deze zender de reeks eerst zal uitzenden in de Verenigde Staten. Netflix heeft vervolgens de streamingrechten in onder meer Nederland. Het eerste seizoen verscheen een kleine maand nadat het seizoen in de Verenigde Staten was afgerond.

New York rond 1900

The Alienist speelt zich af in New York rond 1900. Dakloze jongeren worden vermoord en het toenmalige politiekorps heeft maar weinig interesse om dit op te lossen. Politiecommissaris Theodore Roosevelt doet wel een poging en schakelt psychiater Laszlo Kreizler in. Hij en tekenaar John Moore moeten samen zien te werken om de zaak op te lossen, waarbij ze Roosevelt’s assistente Sara Howard aan hun zijde krijgen. Een geoliede machine is het allerminst, vooral door de sociale beperktheid van Kreizler.

The Angel of Darkness

Net als The Alienist zal The Angel of Darkness gebaseerd zijn op de boeken van schrijver Caleb Carr. Opnieuw zal het drietal op jacht moeten gaan naar een seriemoordenaar. De trailer is alvast verschenen. De startdatum op TNT en de releasedatum op Netflix zijn nog niet bekend.

Bekijk de trailer van The Alienist: Angel of Darkness