Laatste nieuws over Netflix

The Alienist komt terug met een nieuw verhaal én titel

Na maanden wachten is er een besluit over de toekomst van The Alienist gekomen. De serie wordt niet gestopt, maar krijgt met The Angel of Darkness wel een nieuwe naam. Bovendien wordt er ook een compleet nieuw verhaal aangeboord.

TNT en Netflix

The Alienist geldt in Nederland als een Netflix Original, maar dat komt enkel omdat de streamingdienst de exclusieve uitzendrechten heeft verworven voor buiten Noord-Amerika. The Alienist is namelijk een serie van de zender TNT en zij hebben besloten om door te gaan.

Vervolg The Alienist heet The Angel of Darkness

The Angel of Darkness is na The Alienist de nieuwe titel van het volgende seizoen. Net als The Alienist zal The Angel of Darkness gebaseerd zijn op de boeken van schrijver Caleb Carr. The Angel of Darkness was een sequel van The Alienist en daarom kan ook de cast behouden worden en die cast is zeer sterk. Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning bekleedden namelijk de hoofdrol in The Alienist en zullen dat dus ook doen in de sequel. Wel zullen zij terugkeren in een andere rol, zoals bijvoorbeeld ook in American Horror Story gebeurt.

Of Netflix straks ook The Angel of Darkness uit mag gaan zenden in Nederland is nog niet bekend. Wel is het duidelijk dat The Alienist zeer goed is ontvangen, door critici én door de kijker. TNT benadrukt overigens wel dat het niet gaat om het tweede seizoen van The Alienist, maar dat dit dus een geheel nieuw verhaal wordt. Daarmee blijven The Alienist en The Angel of Darkness limited series. In die categorie maakt The Alienist ook kans op een Emmy Award.

Mogelijk kan er na The Angel of Darkness nog een nieuw deel gemaakt worden, want momenteel bestaat de boekenreeks van Carr uit drie verhalen. In 2016 bracht hij in dezelfde reeks namelijk ook Surrender, New York uit. In de nabije toekomst worden ook The Alienist Armageddon en The Strange Case of Miss Sarah X verwacht. Deze verhalen van Carr vallen onder de Kreizler series.

Over The Alienist

The Alienist draait om Laszlo Kreizler (Brühl), een briljante en obsessieve ‘Alienist’. Hij weet hoe geesteszieke patiënten behandeld kunnen worden. Hij wordt in gezet in de jacht op een ritualistische moordenaar, die het gemunt heeft op jonge jongens. John More (Evans) en Sara Howard (Fanning) staan hem bij. More is een illustrator voor een plaatselijke krant, terwijl Sara een secretaresse is, met de ambitie om de eerste vrouwelijke politiedetective te worden. Zij doen er alles aan om het moordmysterie op te lossen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?