Laatste nieuws over Netflix

The Bastard Son & The Devil Himself na één seizoen gecanceld

De serie The Bastard Son & The Devil Himself zal niet terugkeren. Britse producties doen het over het algemeen erg goed en ook op Netflix. Ondanks een goede ontvangst van de reeks heeft de streamer besloten om geen tweede seizoen te bestellen.

Na zes weken gecanceld

Zo is Half Bad, zoals de makers de reeks in de volksmond noemen, gecanceld. De serie was gebaseerd op de boeken van Sally Green en de acht afleveringen verschenen op 28 oktober. Na zes weken is dus de knoop al doorgehakt door Netflix om niet te verlengen. Wanneer dit na deze periode gebeurd, de periode waarin een overzicht wordt bekeken van de cijfers, is dat meestal door toedoen van tegenvallende kijkcijfers.

Goede cijfers…

Dat wil niets zeggen over de beoordelingen. Op RottenTomatoes heeft de serie een 92% van cricits en 91% van het publiek. Op IMDb scoort The Bastard Son & The Devil Himself een 7,6. Het pijnpunt zit er dan wel gelijk in dat dit cijfers is gebaseerd op 7.300 stemmen, wat geen groot aantal is voor een mondiaal verspreide serie.

… kijkcijfers een stuk minder

De kijkcijfers die Netflix bekend heeft gemaakt zijn eveneens niet positief. De eerste twee weken werd de serie wel 13,8 en 30,8 miljoen uur bekeken. Dit zakte in de derde week naar onder de 18 miljoen. Een daling van ruim vijftig procent tussen de tweede en derde week is vaak een slecht signaal. Kijkers haken in de serie af en de buzz rondom een reeks zorgt niet voor een groeiend aantal kijkers. Zo blijft het voor The Bastard Son & The Devil Himself dus bij één seizoen.

 Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?