Verwijderalarm

The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel Air verdwijnen van Netflix

De eerste grote klap voor einde van 2020 lijkt te worden uitgedeeld op Netflix. Op 30 december zullen er namelijk twee hele grote series verdwijnen. Het gaat om The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel Air. Goed nieuws is wel dat Friends in Nederland zal blijven, waar dit in de Verenigde Staten zal sneuvelen.

Twaalf seizoenen Sheldon Cooper

The Big Bang Theory is voor het moment de laatste sitcom die een gigantisch aantal afleveringen heeft gehaald. In navolging van onder meer Friends, Two and a Half Men, How I Met Your Mother en That ’70s Show liep TBBT maar liefst twaalf seizoenen. Dat waren er vermoedelijk nog meer geworden als Jim Parsons er niet de stekker had uitgetrokken. De acteur vond het genoeg en zette een punt achter Sheldon Cooper. Netflix raakt de serie nu dus kwijt per 30 december 2020.

Will Smith

Dat geldt ook voor The Fresh Prince of Bel Air. De jaren’90 komedie is nog altijd ontzettend geliefd, al is het maar vanwege het iconische openingsnummer (In West-Philadelphia born and raised.. etc). Er wordt momenteel zelfs gewerkt aan een comeback van de serie. Dit zal niet op Netflix te zien zijn, want de rechten verlopen ook voor deze serie per 30 december 2020.

Friends blijft nog wel even

Al ruim van te voren maakte Netflix bekend dat Friends zou verdwijnen in de Verenigde Staten. Dit kwam door de komst van HBO Max, waar de reeks heen ging. Gelukkig blijkt dit nog altijd niet het geval te zijn voor Nederland, want de ultieme jaren’90 serie blijft nog even op de streamingdienst. De komende dagen zal duidelijk worden welke series er naast The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel Air nog meer sneuvelen en niet meegaan naar 2021. Wel bestaat er altijd nog de kans dat Netflix op het laatste moment de rechten van series weet te verlengen. Dit gebeurde in het verleden al met een aantal reeksen. Garanties hiervoor zijn er alleen allerminst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?