Laatste nieuws over Netflix

Boek van maker The Killing wordt serie op Netflix

The Chestnut Man Netflix

The Chestnut Man wordt door Netflix verwerkt tot een miniserie. Het boek van Søren Sveistrup is in Nederland uitgegeven onder de titel Oktober. Het was voor de schrijver van de hitserie The Killing zijn eerste thriller, die gelijk is aangeslagen.

The Chestnut Man

In The Chestnut Man draait het om een reeks moorden waarbij op het plaats delict steeds een kastanjepoppetje wordt aangetroffen. Aan de zaak werkt een bijzonder koppel. Rechteurcheur Thulin wil zo snel mogelijk naar een nieuwe digitale afdeling, terwijl Hess door Europol terug naar Denemarken is gestuurd. Hij wil dan ook zo snel mogelijk weg, maar kan de zaak rondom de kastanjepoppetjes maar niet loslaten.

Minister Rosa Hartung

Daar komt nog eens bij dat een minister een rol speelt in het verhaal. Rosa Hartung is een jaar uit de roulatie geweest nadat haar twaalfjarige dochter is verdwenen. Een man heeft de moord bekend, maar het lichaam is nooit gevonden. Precies op de dag dat de minister van Sociale Zaken terugkeert in het parlement wordt een vrouw op brute wijze vermoord. Het is het begin van The Chestnut Man.

Sveistrup schreef The Killing

In de reeks van Scandinavische hitseries was The Killing (Forbrydelsen) één van de voorlopers. Sveistrup schreef het verhaal. Hierin draaide het om de eigenwijze inspecteur Sarah Lund, die samen met collega Jan Meyer de moord op een negentienjarig meisje moet onderzoeken. De drie seizoenen van The Killing waren razendpopulair en de truien van Sarah werden een begrip.

Zesdelige serie

Sveistrup maakte tot dusver scenario’s en verhalen voor televisieseries. Met The Chestnut Man bracht hij voor het eerst een boek uit. Het heeft nu dus niet lang geduurd of er zal ook hiervan een serie worden gemaakt. Netflix heeft de rechten opgekocht en er zal een zesdelig seizoen worden gemaakt. Iedere aflevering zal vijftig minuten bedragen. Na The Rain is The Chestnut Man de tweede Deense Netflix Original. Begin 2020 zal de productie beginnen, de verwachting is dan ook dat de serie begin 2021 te zien zal zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?