Trailers

True crime docuserie The Confession Killer over Henry Lee Lucas

The Confession Killer Henry Lee Lucas Netflix

Opnieuw komt Netflix met een spraakmakende true crime documentaireserie. Ditmaal The Confession Killer, een vijfdelige reeks over Henry Lee Lucas. Misschien wel de grootste seriemoordenaar ooit in de Verenigde Staten, maar heeft hij die moorden wel echt gepleegd?

Henry Lee Lucas

Aan het begin van de jaren’80 was Henry Lee Lucas wereldnieuws, nadat hij zijn moeder had doodgeslagen. Hij bekende honderden moorden, waardoor zaken werden opgelost en families hun rouwproces kunnen afronden. Er was geen enkel direct bewijs om Lucas aan zaken te linken, maar hij wist de autoriteiten te verbazen met zijn bekentenissen. De slachtoffers wist hij tot in detail te tekenen en kwam met de meest kleine details van iedere moord.

Verbazing slaat om in twijfel

Waar Henry Lee Lucas eerst de grootste seriemoordenaar ooit leek te zijn, ontstonden er al snel twijfels. Zowel journalisten als de autoriteiten ontdekten hyaten in de verklaringen. Zowel in de tijdlijn van de moorden als dna-testen haalden zijn bekentenissen onderuit. The Confession Killer zoomt in op de zaak en tracht te achterhalen hoe dit alles mogelijk was met een complexe man en een gebrekkig rechtssysteem. De true crime documentaireserie is op Netflix te zien vanaf vrijdag 6 december.

Bekijk de trailer van The Confession Killer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?