Laatste nieuws over Netflix

The Crown seizoen 4 in november op Netflix; trailer gelanceerd

Het vierde seizoen van The Crown heeft een releasedatum. Dit is het seizoen waarin Prinses Diana haar opwachting zal maken en Margaret Thatcher de strijd aan gaat met het koningshuis. Dit najaar zijn de episodes te zien en de trailer is alvast gelanceerd.

Exact een jaar later

Door middel van het onderstaande korte filmpje heeft The Crown bekendgemaakt dat het vierde seizoen van de serie rondom Queen Elizabeth op 15 november zal verschijnen. Dit is nagenoeg exact een jaar na het derde seizoen, dat op 17 november 2019 op Netflix werd gelanceerd. Het zal het tweede – en tevens laatste – seizoen zijn waarin Olivia Colman de rol van Queen Elizabeth op zich zal nemen.

Thatcher en Diana

We zijn inmiddels in de jaren’80 aanbeland, waarin Lady Di haar opwachting zal maken en Margaret Thatcher de premier is van Groot-Brittannië. Emma Corrin speelt Diana, terwijl Gillian Anderson de rol van Thatcher op zich zal nemen. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en Queen Elizabeth hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden.

Vijfde én zesde seizoen

Recent werd bekend dat niet het vijfde, maar het zesde seizoen van The Crown het slotseizoen zal worden. Hiervoor zullen we nog wel even moeten wachten, want pas in de zomer van 2021 zullen de opnames worden hervat. Het stokje van Colman zal worden overgenomen door Imelda Staunton. Jonathan Pryce zal Prins Philip spelen, terwijl Elizabeth Debicki recent is vastgelegd voor de rol van Diana.

Bekijk de trailer van The Crown seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?